Ogräs & Lövsly

Roundup Q

Roundup är baserat på glyphosat som tas upp genom plantans gröna delar och transporteras runt i växten och ner i rötterna. Glyphosat förhindrar bildning av vissa aminosyror, som är nödvändiga för plantans överlevnad och därmed kommer plantan vissna inom 1-2 veckor. Glyphosat bryts ner av jordens mikroorganismer. Roundup har en mycket låg giftighet för människor, djur och insekter. Roundup har en god miljöprofil och är godkännt till ogräsbekämpning men är ett kemiskt medel och bör användas med omtanke.

 

Roundup G

Roundup G kan användas mot alla typer av ogräs i trädgården eller på allmänna platser. Mycket effektivt till att bekämpa till exempel maskros, skräppa, tistel, kirskål och brännässla. Du ser enkelt hur mycket som finns kvar i flaskan tack vare en genomskinlig linje på flaskans ena sida.

 

Effekten syns efter några timmar vid varmt väder. Jorden kan behandlas/sås 10 dagar efter behandling med Rundup G. Använd skyddshandskar och undvik att använda Roundup under regniga och blåsiga dagar.

 

Roundup är baserat på glyphosat som tas upp genom plantans gröna delar och transporteras runt i växten och ner i rötterna. Glyphosat förhindrar bildning av vissa aminosyror, som är nödvändiga för plantans överlevnad, och därmed kommer plantan vissna. Glyphosat bryts ner av jordens mikroorganismer.


Ättix

Med hjälp av GreenLine Ättix DubbelEffekt kan man enkelt och effektivt nå den trädgårdsprakt man eftersträvar – utan att använda ogräsmedel som påverkar mark och grundvatten. Med Ättix-konceptet gäller: när ogräset är borta är även ogräsmedlet borta. 
Med “dubbel effekt”menar vi att medlet slår två gånger mot den oönskade plantan: 
Snabbare attack mot bladet,vilket ger skarpare effekt.

Penetrerande mot roten,vilket ger långtidsverkan 

Queenstav

Queenstaven är ett doseringsrör för flytande ogräsbekämpningsmedel


ECOPLUG

Går till roten med lövslyproblemet

Hur gör man?

Var ska man sätta ECOPLUG?
Det finns två huvudmetoder att applicera ECOPLUG på. Dels på stående träd från sidan. Dels på stubben uppifrån eller från sidan. Det som är viktigt att tänka på när man ska applicera  ECOPLUG är att man sätter den/dom:

  • I frisk ved.
  • Jämnt fördelat runt stubben/stammen.
  • Nära barken och trädets ledningsbanor.
  • Senast 2 månader efter avverkning.

Hur mycket ECOPLUG går det åt?

Som en tumregel kan man ta trädets diameter i cm och dela med 4.

Ex. trädets diameter=32 cm/4 = 8 ECOPLUG.

OBS! svårbekämpade träd tex. al, poppel kräver en högre dosering se etiketten.

Hur små träd kan behandlas?

Stammen bör vara minst 25 mm. Håll med handen runt stammen när du slår till på pluggen så att inte stammen spricker.

borr
Borra hål uppifrån nära barken eller från sidan. Hålet/hålen ska vara 30-32 mm djupa, använd ett 13 mm borr. Special borr finns att köpa hos ECOPLUG SWEDEN AB

pluggning
Placera pluggen/pluggarna i hålet/hålen med den tjockare delen utåt.