Kakelugnar & kaminer försäljning, service & montering

Contura braskaminer är ren njutning i alla väder

Just nu har vi kampanjpriser på några av våra populäraste modeller

En Contura-kamin höjer mysfaktorn, sänker värmekostnaderna och sprider ljus i hemmet genom generösa glasytor

Contura ger snabb uppvärmning, har hög förbränning och är miljömärkt med Svanen Dessutom kan du använda dig av ROT-avdraget, som ger 50% rabatt på monteringenKlicka på bilden för att kika på en film!


EnergiKassetten kan fås med antingen vänster- eller högerhängd dörr. Som tillbehör är det möjligt att få en smidesram istället för en slät som är standard.
Energikassetten har en automatisk funktion för att förhindra inrykning då dörren till brännkammaren öppnas, botten på värmeväxlaren är rörlig. Detta kallas för automatsspjäll, därför att då ni öppnar dörren glider denna del automatiskt framåt varvid rökgaserna kan gå direkt ut i skorstenen. Vill ni grilla i kassetten? Detta är möjligt när kassetten har dörren öppen. Då blir funktionen delvis som en öppen spis.
Teknisk information
Drifteffekt (kw) 4-16
Uppvärmningsyta m2 150-200
Höjd 535
Bredd 520 & 560
Djup 500
Rökutgång topp passar för Ø 150
Tekniska data
• Konvektion
Bränsle
• Ved och träbriketter

Söker du en gjutjärnsspis i klassisk stil för inmurning, en smalspis eller en fristående spis i retrostil?


Klicka på bilden för fakta och jämförelse

De flesta glödbränder uppkommer av felaktig askhantering och kan på ett enkelt sätt undvikas med denna askhink i galvaniserat stål som har ett ventilerat botten band och lock med hållare. Volym 10 Liter.

Behaglig värme varje dag året runt

Du vill väl att värmetillförseln i ditt hem hålls stabil varje dag året runt? Med en modern teknologi och koldioxidneutralt bränsle, trä, sker uppvärmningen effektivt och nästan rökfritt – och minskar miljöbelastningen.

NunnaUuni-eldstaden är ett utmärkt val när du väljer värmekälla till ditt hem.

 

Den Gyllene Elden

 

NunnaUuni-eldstäder avger jämn värme – rent. Tack vare NunnaUunis unika vedeldningsmetod blir luften klarare genom frånvaron av skadligt sot. Den rena förbränningsmetod som vi har utvecklat kallas den Gyllene Elden.

 

Detta luftstyrningssystem som har patenterats av NunnaUuni förbränner veden i eldhärden i en otroligt hög temperatur. Tack vare den höga och jämna värmen – förbränningstemperaturen kan vara upp till 1 200 °C – skapas inga skadliga gaser. Inget obränt material lämnar kvar och skorstenen hostar inte ut sotrök. Därför bildas heller inget värmeisolerande sot på eldstadens innerväggar, som skulle kunna försämra eldstadens värmelagringskapacitet.

 

Förbränningstekniken Den gyllene elden har garanterat en ren förbränning av trä i eldstäder från NunnaUuni Oy sedan år 2000. Tekniken uppfanns 1998 och har tilldelats ett europeiskt patent (EP 108808).

 

Den Gyllene Elden – en ny förgasningsförbränningsmetod

 

1. Primärluften leds in under veden genom de små hålen i rostret och upprätthåller vedens förgasningsförbränning. Förbränningen hålls nästan konstant och förgasar veden jämnt utan för stor förgasning.

 

2. Sekundärluften leds även den in underifrån rostret runt elden, där luften förvärms kraftigt. Den förvärmda luften blandas med träets gaser ovanför veden, vilket höjer gasernas förbränningstemperatur till en hög och jämn nivå (800–1 200 ºC). Den höga och jämna förbränningstemperaturen garanterar effektiv värmeproduktion och rena rökgaser.

 

3. Primär- och sekundärluften kyler rostret samtidigt som den tas in.