Tillskott.BIO ROSA NYPONPULVER

100% rent nyponpulver från Galaktolipid-rika strandnypon.
Kompletteringsfoder till tränande, tävlande samt äldre hästar.Rikt på C-vitamin, galaktolipider och antioxidanter som hjälper till att hålla hästen frisk! De olika komponenterna har var för sig goda egenskaper som samverkar för en generellt bättre hälsostatus. Pulver att blanda i kraftfodergivan.

Hink: 1,5kg 


DJÄVULSKLO

100% ren, mald djävulsklorot av högsta kvalitet från certifierade odlare.
Ges i syfte för att minska smärta, stelhet samt stimulera rörlighet på äldre hästar. Djävulsklo är en afrikansk ört som växer främst i Sydafrika och Namibia. Djävulsklo tillhör sesamsläktet och den lilla frukten som torkas påminner om en klo. Tänk på att djävulsklo inte ska ges till dräktiga ston, då det kan stimulera livmodern. Djävulsklo ska inte heller ges till djur med konstaterat magsår.

Hink: 600gr 

DEVIL`S RELIEF

Devil´s Relief är ett flytande tillskott med Djävulsklo, örter och MSM för komfort till stela leder och områden som drabbats av mindre stötar, slag eller spänningar. Får inte ges till dräktiga eller digivande ston.
NÄR REKOMMENDERAS DEVIL´S RELIEF?
Vid vrickningar, bristningar och svullnader
Vid ledstelhet
Till hästar under rehab och inför igångsättning
Till den äldre hästen

Flaska: 1L

 KISELGUR FORTE

Kisel stärker senor, ledband och ligament men har också en postiv effekt på hov, hud och hårrem. Ges med fördel då hovar är svåra sko pga att de spricker och splittrar sig. Kiselgur är en gråvit mjölliknande jordart, som består huvudsakligen av kiseldioxid.

Hink: 0,5kg

GLUCOSAMIN

En av kroppens viktigaste byggstenar för leder och ledvätska. Kroppens egen produktion av detta ämne avtar med med ålder och bör ges dagligen till äldre individer för att säkra halten av detta kroppsegna ämne. Emin Glucosamin tillverkas av skaldjur och håller en mycket hög halt glukosamin.
Behovet av Glucosamin ökar i samband med träning och tävling. Kroppen hinner inte producera tillräcklig mängd själv och kommer att lida brist på ämnet om inte tillsats ges. Glucosaminet hjälper till med stärkning av muskler och vävnader vilket i förlängningen skonar kroppen under stark påfrestning.

                                                                  Burk: 500gr / 1000gr.

 


MSM

MSM ges med fördel som ett dagligt tillskott till hästar i hård träning och motverkar muskelstelhet samt förbättrar återhämtningen. MSM-Metylsulfonylmetan är en naturligt förekommande organisk svavelförening som har en central roll i uppbyggnaden av kroppens celler. MSM bidrar till att öka cellväggens genomsläpplighet vilket förenklar utförsel av slaggprodukter och ger ett effektivt näringsupptag. MSM bidrar också till att förbättra musklernas cirkulationen och syreupptagningsförmåga vilket kan förskjuta mjölksyratröskeln. MSM kan även fungera som en antioxidant och dämpa mängden fria radikaler efter fysisk ansträngning vilket i sin tur kan förbättra hästens återhämtning.

Påse: 1kg  Hink: 4kg

 

HYALURON

Hyaluronsyra är ett kroppseget ämne som ingår i hästens ledvätska. Hyaluronsyrans förmåga att dra till sig vatten och därmed öka ledvätskans viskositet bidrar till att öka ledernas stötdämpning och förbättra ledfunktionen. Från 12-14 års ålder producerar hästar mindre mängd kroppsegna ämnen, vilket gör att ledvätskans stötdämpande förmåga kan avta hos den äldre hästen. Hyaluron kan med fördel ges till hästar som utsätts för hög belastning, i form av träning eller tävling, då den kroppsegna hyaluronsyran inte hinner tillverkas i den takt det förbrukas.
Användning
Dagligt tillskott till hästar som utsätts för hög träningsbelastning.
Dagligt tillskott till den äldre hästen som upplevs stel eller har en försämrad rörlighet.
Under rehabilitering efter ledinflammation.

Flaska: 1000ml.

E-VITAMIN MED SELEN

E-vitamintillskott som även innehåller spårämnet selen. E-vitamin och selen fungerar som antioxidanter och är viktiga för en god reproduktionsförmåga, muskelfunktion samt ett väl fungerande immunsystem. Ges med fördel vid användning av nyskördad eller syrad spannmål samt för att kompensera förlust av E-vitamin vid lagring av spannmål och grovfoder. E-vitamin med selen anses ha gynnsam effekt vid juverinflammation eller vid kvarbliven efterbörd.                            Produkten innehåller xylitol som höjer upptaget av fettlösliga vitaminer

Flaska: 1L

 

BIOTIN

Biotin verkar i cellernas ämnesomsättning och främjar uppbyggnad av keratin som är viktig för hovväggens kvalitet. Forskning har visat att ett dagligt tillskott av biotin kan leda till ökad tillväxt samt förbättrad struktur och styrka i hovhornet.

Dåliga hovar kan ställa till med stora problem för hästen. Ett mjukt, sprött och sprucket hovhorn kan leda till hälta, svårigheter vid skoning och innebära problem för hästar som tränas eller tävlas barfota.
I pulverform.


Påse: 1000gr.

HOOF

Hoof innehåller näringsämnen som stimulerar och främjar hovens tillväxt och hållbarhet. Hoof innehåller Biotin, Zink, MSM och utvalda aminosyror som alla ingår i hovens uppbyggnad och struktur. Hoof bidrar till att öka hovhornets tillväxt och ger hästen förutsättningar att bygga upp en stark och elastisk hov.
Till hästar: 
Med sköra och spruckna hovar
Med dålig hovtillväxt
Som tävlar eller tränar barfota 
I syfte att förebygga sprickor

Påse: 1000gr.


FOCUS

Focus ges för att stabilisera hästar som upplevs ofokuserade, nervösa, istadiga eller som är i obalans. Focus är ett tillskott som tillför de ämnen hästen behöver för att hantera de hormoner som frigörs i kroppen vid stresspåslag. Focus innehåller höga koncentrationer av de verksamma ämnena Thiamin (B1), Tryptofan och Magnesium. Alla ämnen som krävs för att motverka stresspåslag och möjliggöra för hästen att återfå lugn och koncentration. Stress kan uttrycka sig på många olika sätt. Hästen kan bli t ex bli nervös, stirrig, inåtvänd eller nedsatt prestation.  
Användning
För hästar med ett hetsigt beteende vid träning och tävling.
Inför situationer som orsakar stress, t ex miljöombyte, transport.
För hästar som uppträder spänt och nervöst till vardags.
För hästar som upplevs introverta eller nedstämda.  

Påse: 600gr.
   

NAF MAGIC FLYTANDE 

Produkten innehåller en kombination av magnesium och örter som ger stöd för lugn, fokus och självförtroende utan någon sederande effekt.
NÄR REKOMMENDERAS MAGIC?
Till hästar som upplevs spooky, oroliga, nerviga eller spända
Till hästar som lätt tappar fokus vid arbete
Vid starkt flyktbeteende eller om hästen blir introvert i stressande situationer
Vid behov av ökad tillförsel av Magnesium

                                                                  Flaska: 1L

 

NAF OESTRESS

Oestress är en unik sammansättning av örter och magnesium till stöd för hormonell balans och de fysiska obehag som stoet kan uppleva under sin brunst.
NÄR REKOMMENDERAS OESTRESS?
Vid attitydförändringar eller koncentrationssvårigheter i samband med brunst
Vid oregelbunden brunst
Till ston som visar tecken på obehag i samband med brunst
Till hingstiga valacker

Flaska: 1L flytande
Burk: 500gr pulver

MUNKPEPPAR

Hormonell obalans kan leda till humörsvängningar, aggressivitet, retlighet och minskad prestation. Munkpeppar hjälper stoet att balansera hormonnivåerna naturligt vilket ger henne möjlighet att slappna av. Stabiliserar humöret vid hormonrelaterade problem exempelvis vid brunstperioder. Passar lika bra till ”hingstiga” valacker.

Burk: 200gr

HARMONY

Harmony är ett jästtillskott som innehåller en levande jästkultur av arten Saccharomyces cerevisiae. Harmony bidrar till att stabilisera grovtarmens mikroflora och öka fodrets smältbarhet. Harmony bidrar till att skapa en stabil mikroflora, ett ökat näringsupptag och en sundare häst. Obalans i grovtarmen kan uttrycka sig på flera olika sätt, t ex. svårfödd, lös avföring, mugg och dålig hovkvalitet. 
Användning
Hästar med obalans i tarmen.
Hästar som utsätts för miljöombyten och resa.
Vid foderbyte.
Hästar som lider av eksem, nedsatt pälskvalitet och
återkommande mugg.
Vid dålig hovkvalitet t ex. sköra och spruckna hovar.  

                                                                  Påse: 900gr.

 

NAF GASTRIAID

GastriAid ger stöd för hela magtarmkanalen genom att balansera pH, miljö och tarmflora. Samtidigt minskar den belastningen på slemhinnan och främjar hälsosamma tarmrörelser. Bör hållas torrt fram tills hästen ska äta. För ett jämnare stöd under dygnet kan dagsdosen fördelas på 2 måltider.
NÄR REKOMMENDERAS GASTRIAID?
Vid ett stressat magtarmsystem
Till hästar som har svårt att bibehålla hull eller är känsliga vid foderbyte
Under intensiva tränings-/tävlingsperioder eller frekvent resande

                                                                  Hink: 1,8kg

 

LOPPFRÖ

Fodertillskott med hela psylliumfrön för hästar som går i sandhagar. Används vid drift på barmark och för normal tarmfunktion vid förtäring av annat än gräs & foder. Till hästar som har haft sandkolik samt i förebyggande syfte.

Hink: 5kg.