HippoPro

Tävlingshästar och hästar i hård träning har ett högt energibehov. De behöver ett energirikt, men samtidigt skonsamt foder. HippoPro är utvecklat för att möta dessa krav och hjälper din häst till möjligheten att prestera på toppen av sin förmåga. HippoPro är också ett utmärkt komplement till den mera normalpresterander hästen när ett extra energitillägg behövs. Mineralfoder inom HippoPro familjen är framtagna för att säkerställa de högpresterande hästarnas behov av vitaminer och mineraler! 

 

 

Extra vitaminer och mineraler är tillsatta till alla kraftfoder inom Hippo. Förutom vitamin A, D och E är också flertalet B-vitaminer, däribland biotin, tillsatta för att gynna t.ex. kvaliteten på päls och hovar.

Pelleterade foder

prochamp

HippoTop Champ

Energirikt färdigfoder för aktiva hästar. Den höga energinivån i HippoTop Champ uppnås genom en unik kombination mellan stärkelse och fibrer. Proteinnivån är måttlig för att passa den aktiva hästen och kvaliteten på proteinet är av högsta klass. Jäst och potatisprotein är de viktigaste bygg-stenarna. För att gynna hästens maghälsa ingår både linfrökaka och Diamond V. HippoTop Champ är ett smakligt färdigfoder med en hög proteinkvaliet och en hög nivå av skonsam energi som passar alla aktiva hästar.  
Finns i säck om 15 kg

HippoTop One

Prestationsfoder för muskelansättning. HippoTop One speciella kombination av energi och protein gör det till det enda kraftfoder som behövs i foderstaten till hästar som behöver bygga muskler samtidigt som de presterar för fullt. En-ergin byggs upp från en väl avvägd balans mellan stärkelse med hög tunntarms-smältbarhet och skonsamma fiberråvaror för att ge en aktiv och hälsosam häst. Fodrets extra protein gör det också lämpligt under dräktighet, digivning och i alla foderstater där grovfodret är fattigt på protein. Proteinet i HippoTop One är av extra hög kvalitet och kommer bland annat från sojamjöl, jäst och potatisprotein. Linfrökaka och Diamond V ingår för att främja hästens magtarmhälsa och funktion. HippoTop One är ett välbalanserat foder med hög lysinnivå som platsar i foderstaten till såväl fritidshästar, unghästar, aveslston som tävlingshästar                                                             på högsta nivå.
                                                   Finns i säck om 15 kg.

Müslifoder

hippopromusli

HippoTop Müsli
HippoTop Müsli är ett havrefritt färdigfoder i müsliform för aktiva och harmoniska hästar. I HippoTop Müsli har havre uteslutits och all ingående spannmål, däribland majs, har värmebehandlats för att förbättra stärkelsens tillgänglighet och öka energiutnyttjandet. Betfiber ingår som ytterligare en skonsam energikälla. Jästkulturen Diamond V förbättrar också den magfunktionen. Potatisprotein och sojamjöl bidrar med högvärdigt protein och linfrökaka ingår bland annat för att den anses ha en lugnande inverkan på tarmen. Flertalet B-vitaminer, däribland biotion är tillsatta. Selen och E-vitamin som är viktiga bland annat för immunförsvaret och prestationen är tillsatta i form av selenjäst och naturligt E-vitamin.
Finns i säck om 20 kg.