Mineralfoder

Ett smakligt mineralfoder främjar ett fullgott immunförsvar, en god fertilitet och inte minst en god hälsa.

HIPPOSELECTION STANDARD

Ett mycket smakligt mineralfoder som passar de flesta hästar. Även den friska och välmående hästen kan behöva ett komplement av viktiga mineraler, spårämnen och vitaminer. HippoSelection Standard har en mineral- och vitaminnivå som är anpassad för hästar från underhåll till medelhårt arbete. Ett väl sammansatt mineralfoder som HippoSelection Standard motverkar mineralbrist och stärker hästens immunförsvar samt balanserar totalfoderstatens kalcium- fosfor kvot och magnesium nivå. Pellets.

Finns i 5 kg påse och i 15 kg säck.

biotin

HIPPOSELECTION STRENGHT

HippoSelection Strength innehåller organiskt selen och naturligt E-vitamin. Båda verkar som antioxidanter och har en positiv effekt på immunförsvaret vilket är särskilt viktigt under den påfrestande tiden vid fölning eller under unghästars tillväxtperiod. Organiskt selen och naturligt E-vitamin tas upp och utnyttjas bättre och går i hög utsträckning över till mjölken så att det blir tillgängligt för det nyfödda fölet. Fölets immunförsvar och selenstatus förbättras vilket ger piggare och livskraftigare föl. Förutom vitamin A, D och E är också flertalet B-vitaminer, däribland biotin, tillsatta för att gynna t.ex. kvaliteten på päls och hovar. Pellets.

Finns i 5 kg påse och i 15 kg säck.

Bvit

HIPPOSELECTION SUCCESS

Ett mycket smakligt mineralfoder med ett högt innehåll av mineraler, spårämnen och vitaminer.HippoSelection Success innehåller mineraler i organisk form eftersom de tas upp och utnyttjas bättre av hästen. Produkten är framförallt anpassad för aktiva och högpresterande hästar och till hästar som i stor utsträckning äter hemmaproducerat foder och råvaror eftersom dessa kategorier av hästar ofta behöver ett extra stort tillskott av vitaminer och spårämnen. Nivån av E-vitamin är också den extra hög och delvis i naturlig form. HippoSelection Success innehåller även organiskt selen. E-vitamin och selen verkar som            antioxidanter och påverkar hästens immunförsvar positivt. Ett stärkt                  immunförsvar är gynnsamt för aktiva hästar i hård träning eller i stressiga och      påfrestande miljöer. Förutom vitamin A, D och E är också flertalet B-vitaminer,      däribland biotin, tillsatta för att gynna t.ex. kvaliteten på päls och hovar.Pellets.
                                               
                                               Finns i 5 kg påse och i 15 kg säck.

vitamin e

HIPPOSELECTION MINERAL SLICK
Smaklig slickbalja för bete. HippoSelection Mineral Slick är ett smakligt mineralfoder som förser hästarna med de makro- och mikromineraler de behöver under betesperioden. HippoSelection Mineral Slick kan ges i fri tillgång och placeras på en plats hästarna gärna besöker. Placera gärna baljan i ett bildäck, så att den står stadigt. Se till att det alltid finns fri tillgång till friskt vatten.   

Balja: 10 kg.


 

Vitaminer

Tillskott av vitaminer är särskilt viktigt under vintern då hästen inte har naturlig tillgång till vitaminer genom solljus och bete, samtidigt som grovfodrets vitamininnehåll ofta blir lågt under lagringen.
 

HIPPOSELECTION B-VITAMIN
Koncentrerad B-vitaminlösning. HippoSelection B-vitamin är en koncentrerad flytande vitaminprodukt som innehåller flertalet B-vitaminer. B-vitaminer är vattenlösliga lagras inte i kroppen, utan bör tillföras dagligen. Ge ett extra tillskott av HippoSelection B-vitamin vid minskad aptit, pälsfällning/pälssättning, glanslös päls, stress och störd tarmflora som exempelvis vid transport, grovfoderbyte och sjukdom. Fodra ca 10 ml om dagen.

Flaska: 1L