Fågelfoder Höns

Har du bestämt dig för höns? Visst ser det idylliskt ut med en trädgård där hönsen i godan ro strosar runt medan tuppen vaksamt håller sin flock under uppsikt. Fler och fler skaffar glädjande nog höns till sin trädgård. Det ligger helt i linje med tanken om en hållbar värld där äggläggande höns kan ge ett stort bidrag till hushållet. Förutom just äggen är hönshållning en rolig hobby för hela familjen och hönsskiten en naturlig och bra gödning till alla växter i din trädgård. I vårt sortiment finns foder för alla sorters höns och tamfåglar. Den lilla nyfödda kycklingen behöver ett foder för kunna växa sig stark och frisk medan den vuxna äggläggande hönan behöver ett annat foder anpassat för henne. Lika så har den lilla vakteln sitt unika foder medan de större fåglarna som kalkon och gäss har ett annat. Men vi har alla delar som behövs för att kunna starta en trevlig hönsgård på den nivå du vill befinna dig! FÅGEL START

Den allra första tiden i livet är också den viktigaste! Fågel Start är ett utmärkt första foder till livkycklingar, ungtuppar, slaktkycklingar, gässlingar, rapphöns och skogsfåglar. Det passar också dig som inte har så många kycklingar. Fågel Start säkrar att fåglarna får en bra start med högvärdigt protein. De får också en fin fjäderdräkt och en rejäl dos vitaminer och spårämnen av bästa slag. Formen är en krossad pellets vilket underlättar för den lilla kycklingen att komma igång och äta.

Säck: 5kg / 15kgFÅGEL VÄXT

Ett fullfoder som förser växande fåglar med de nödvändiga näringsämnen som krävs för en optimal tillväxt. Går utmärkt att använda efter Fågel Start. Fodret passar till livkycklingar, rapphöns och skogsfåglar. Till kycklingar används fodret från 6 veckors ålder fram till värpstart. Fågel Växt används till skogsfåglar som övervintringsfoder eller som foder fram till slakten. Kommer i formen av pelletskross.

Säck: 15kg

VÄRP OPTI
Näringsrikt foder som är anpassat för de mer utpräglade hönsflockarna. Det har ett urval av råvaror som bidrar till att ge dig mer harmoniska höns. Fodret innehåller också en hög nivå av aminosyror som ger hönan en fin fjäderdräkt och god äggproduktion. Innehåller inga rapsprodukter. Kommer i formen av klippt pellets.


Säck: 15kg


VÄRP BLANDA
Ett koncentrat som blandas ut med spannmål och snäckskal/kalk vid utfodring. Hönan förses med de näringsämnen hon behöver och får en äggproduktion av god kvalitet. Kommer i en form av klippt pellets som passar bra ihop med spannmålens struktur. Det är bra om Värp Kombi blandas ut med två av följande spannmålsslag: vete, havre och korn. Även en mindre mängd rågvete kan ingå, men bör i regel inte ersätta all vete.

Säck: 15kg


VÄRP EKO TRYGG
Fullfoder till värphöns i ekologisk, KRAV-godkänd äggproduktion. Baserat på ekologiskt spannmål, sojabönor och rapskaka. Fodret är också kompletterat med alla de vitaminer och mineraler som värphönan behöver.

Säck: 15kg


VÄRP NÄRA
Sojafritt färdigfoder för värpande höns
Innehåller ingen soja utan baseras på mer närproducerade proteinråvaror
Hög aminosyranivå främjar en god äggproduktion och en fin fjäderdräkt
Hög metioninnivå för stora ägg


Säck: 15kgFÅGEL MAXI
Fågel Maxi är laddat med vitaminer och mineraler för de större fåglarnas behov. Därför passar det bra som startfoder till t ex ankor och änder. Fågel Maxi fungerar även som ett starkare tillväxtfoder för de fåglar som behöver växa lite fortare, t ex ungtuppar, kalkoner och gäss. Kommer i pelleterad form.

Säck: 15kgFÅGEL MULTI
Ett foder som säkrar att hönan får i sig allt hon behöver. Passar värpande lantrashöns och avelshöns, men även ankor, änder och skogsfåglar. Tack vare sammansättningen blir äggen extra laddade. Det ger avkomman bra möjligheter till en god start i livet. Fodret kommer i form av pellets.

Säck: 15kg

EDEL KALKON START
Ett välanpassat foder till kalkoner och kan användas som enda foder från kläckning fram till ca 6 veckors ålder. Fodret är i pelletskross så att kycklingen snabbt lär sig äta. Kan även användas som startfoder till fasan- och rapphönskycklingar.

Säck: 20kgHÖNSMUSLI
En blandning av spannmålsmix och pellets i samma förpackning. Här används de allra bästa ingredienser, vitaminer och mineraler för att ge hönan en optimal äggproduktion. Det höga innehållet av kalcium ökar också kvaliteten på äggskalen. Produkten har även ett högt innehåll av de nyttiga fettsyrorna Omega 3 och Omega 6. Fodret är överdraget med rapsolja för ökad smaklighet.

Säck: 15kgMAJSMIX
Majsmix är krossad majs. Produkten är lämplig till till alla typer av fjäderfä eftersom det är en smaklig källa till fibrer, protein och energi.

Hink: 7kg
Säck: 20kgVETE
Hel vete från Svenska åkrar. Energirik och lågt fiberinnehåll

Säck: 15kg


VETEKLI
Vetekli är ett fodermedel med hög fiberhalt, högt fosforinnehåll och relativt högt protein- och magnesiuminnehåll. Vetekli innehåller B-vitaminer och spårämnen. 
I löst mjölformat.

Säck: 10kgHAVRE
Hel havre från Svenska åkrar. Mycket fett och gynnsamma fibrer.
Havre är ett smakligt spannmålsslag som passar till alla djurslag. Havrens protein har en bra aminosyraprofil, med bland annat ett högt lysininnehåll. Innehållet av fett är högt och havren har också en gynnsam fibersammansättning som kan ha positiva effekt på tarmhälsan, inte minst hos unga djur.

Säck: 15kgKORN
Hel korn från Svenska åkrar. Användbart spannmålsslag med bra aminosyraprofil.Populärt spannmålsslag som passar till alla djurslag. Näringsmässigt kan man säga att korn ligger någonstans mellan havre och vete både vad gäller fiber-, stärkelse- och energiinnehåll.  

 

SNÄCKSKAL
Tillskott av kalcium till foder för värphöns. De krossade snäckskalen tillgodoser hönsens kalciumbehov samtidigt som det gör att äggens skal blir starkare. Värphöns som inte får extra kalcium riskerar att värpa ägg med tunt skal. Snäckskalen hjälper även fåglarna i matsmältningen. Produkten kan dessutom användas till halkbekämpning på trappor och gångar samt som brunnskalk. Snäckskalens storlek varierar mellan 2,5-5 mm.

Säck: 4kg / 15kg / 25kg

MULTIVITAMIN FLYTANDE
Ett tillskottsfoder i flytande form med en mängd nyttiga vitaminer och spårämnet selen. Det ger fågeln en allsidig vitaminförsörjning samtidigt som det stärker immunförsvaret. Multivitamin Fjäderfä återupprättar också vitaminbalansen vid och efter sjukdom. Producerad i Sverige.

Flaska: 500ml

PECKSTONE 
Picksten med ekologiskt, helt vete och som därmed är lite mjukare i konsistensen. Den passar därför bättre till yngre fåglar. Att ha en picksten ger en mängd positiva effekter för djuren. För det första så uppmuntras deras naturliga beteenden. Innehållet av viktiga salter och mineraler bidrar till en hälsosam metabolism. Även benstruktur och fjäderdräkt förbättras. Med en picksten förebyggs problematiska beteenden som fjäderhackning och kannibalism. För värphöns och större fåglar gör så här: lyft ur stenen ur baljan. Vänd sedan baljan upp och ned och placera stenen ovanpå.

Balja: 8kg

Fågelfoder tamfågel.


FRÖMIX PARAKIT

Smaskigt och populärt kompletteringsfoder med frön för parakiter. Fågelmaten är berikad med vitaminer och mineraler. Se till att din parakit får en balanserad och näringsriktig kost.

Påse: 1kg.

UNDULATBLANDNING

Ge djuren fri tillgång av fodret.
Komplettera med frukt, grönsaker, mineraler,och vitaminer.
Se till att djuren alltid har tillgång till friskt vatten
Innehåll: Rent kanariefrö, Gulhirs, Vit hirs, Senegal hirs, Röd hirs, Havrekärna.


Påse: 1kg.
HIRSKOLV

Hirskolv gul säljes i lösvikt.