Skötsel.

Pälsvård.

BORSTE MJUK SYNTET

För kort päls. Passar mycket bra till kattungar, valpar och smådjur. Sidan med syntetborst passar för korthårig päls för en glänsande finish samt för känsliga områden t ex i ansikte och på ben. Greppvänligt handtag och mjuk i borsten.

BORSTE 2-I-1

Utmärkt för långhårig päls vid torkning med fön/hårtork för att undvika tovor. Sidan med syntetborst passar för korthårig päls för en glänsande finish samt för känsliga områden t ex i ansikte och på ben. Greppvänligt handtag och mjuk i borsten

BORSTE TANGLE

Tar bort löst hår konsamt.
Passar både på täckhår och underull.
Tillverkad av plast.
Med mjuk plastborst.
Ergonomsik form.

KARDA FJÄDRANDE

Reder ut tovig päls och tar bort underull ur medellång och lång päls. De 20 fjädrande och roterande tänderna ger mindre slitage på pälsen och är mjukare mot djurets hud än fasta tänder. Greppvänlig, flexibel karda med roterande tänder.

KARDA EASY TO CLEAN

Karda easy-to-clean är en greppvänlig lättrengjord karda som borstar medellång, lång och lockig päls samt reder ut måttliga tovor. Tack vare den smarta självrengöringsknappen, som lossar hår från kardan med en knapptryckning, går arbetet snabbare.

KARDA FLEXI
 
Karda flexibel l är en greppvänlig, flexibel, dubbelsidig karda för borstning av medellång, lång och lockig päls samt tovutredning. Fjädringen ger mindre slitage på pälsen och är skonsammare för både djuret och användarens handleder.

KAM

Greppvänlig kam med rundade tänder. Används för att kamma bort lösa hår och för att reda ut mindre tovor. Lämplig även för att kamma ur underull. Skonsam mot täckhåren. Rundande tänder gör kamningen mer skonsam för djuret.

FÄLLNINGSKARDA

Fällningskarda används för att kamma ur lös underull under fällning på päls med mycket underull. Använd ej på strävhårig päls eller raser som ej fäller. Kamma ur tovor först för att inte skada pälsens täckhår. Används på torr päls med mjuka drag i pälsriktningen.

FURMINATOR FÄLLNINGSKARDA

Den otroligt kraftfulla Furminatorn minskar mängden av löst hår som annars gärna fastnar på möbler, gardiner och dina kläder. Furminatorn avlägsnar mycket effektivt löst hår och underull utan att skada pälsen eller den känsliga huden. Det ergonomiska gummihandtaget och den praktiska funktionen som enkelt avlägsnar den avborstade pälsen från skäret gör Furminatorn enkel och praktisk att använda.
 

TOVUTREDARE

Tovutredare som skär igenom ihopfiltad päls och tovor. 11 långa metallskär för ett effektivt arbete. Används med försiktighet och endast i avgränsade pälspartier.

Schampo.

SCHAMPO PUPPY & KITTEN

Speciellt utformad formula för valpar och kattungar. Icke alkaliskt och med milt balsam. Du kan bada ditt unga sällskapsdjur och få en vacker och frisk päls utan att torka ut eller irritera. Säker att använda på kattungar och valpar under 6 veckors ålder. Svider inte i ögonen. Lätt att skölja ur.

SCHAMPO & CONDITIONER IN ONE

Ett speciellt formulerat icke alkaliskt schampo som kombinerar schampo och balsam. Perfekt för det ”snabba” badet, lätt att skölja ur. Lämnar pälsen mjuk och skinande. Har en underbar fruktdoft. Kan även användas på valpar och kattungar över sex veckors ålder.

SCHAMPO RAINFOREST

SCHAMPO BRIGHT WHITE

Nu kan din katt eller hund får en vacker vit päls utan den torrhet och irritation som kan orsakas av rengöringsmedel, som många andra schampon innehåller. Avancerade nyansförbättringsämnen är tillsatta för att förstärka pälsens vita lyster och rengöra från smuts och oljor. Kan även användas på valpar och kattungar över sex veckors ålder.

FÄLLNINGSSCHAMPO

Ett milt antifällningsschampo som påskyndar fällningen av täckhår och underull, samtidigt som den effektivt löser upp smuts och fett. Naturligt havreprotein och Aloe vera som stärker och skyddar den nya pälsen från roten för att skapa den bästa tänkbara pälskonditionen. Regelbunden användning kommer att minska onormal fällning.
 

SCHAMPO PÄLS & FJUN

Päls & Fjun Schampo Aloe vera är ett skonsamt och återfuktande hundschampo med en frisk doft av Aloe vera. Schampot tillför näring och fukt till både hud och päls och förhindrar uttorkning av huden.

HEXOCIL SCHAMPO

Vårdande och desinficerande schampo för häst, hund och katt. Hexocil gör pälsen ren och är effektiv mot bakterier och svamp som kan orsaka eksem, mjällbildning och liknande hudproblem hos djur.

SCHAMPO DOGMAN

Rengör på ett milt och ändå effektivt sätt och avfettar inte pälsen.

TORRSCHAMPO

En perfekt snabbrengöring som inte behöver sköljas ur. Passar för djur med känslig hud och allergier. Detta hudlindrande och kylande torrschampo håller hunden fräsch och ren mellan baden. Bra för rengöring av ansikte och tassar. Med hydrolyserat havreprotein tillsammans med ekologisk Aloe vera-lösning för dess effektiva hudlindrande egenskaper. Ett perfekt hjälpmedel för sjuka och äldre djur som blir stressade vid bad. En snabb sprejning och torkning med handduk gör djuret fräscht samt motverkar klåda och dålig lukt.
 

RAINFOREST BALSAM

Ett mycket väldoftade allround balsam som passar de flesta pälstyper. Ingredienser som havreprotein och aloe vera bidrar till att ge hårstrået styrka och elasticitet. Lämnar pälsen blank och med en fyllig volym. Använd en del balsam med 32 delar vatten. Skaka väl. Kan användas på valpar och kattungar över sex veckors ålder.

BALSAMSPRAY

En revolutionerande spraybalsam med helt naturliga ingredienser, som löser upp tovor och reder ut trasslig päls. Positiva joner förhindrar tovor och trasslig päls att binda ihop. Neutraliserar statisk elektricitet för enkel utredning utan ryck i pälsen. Säker för valpar och kattungar.

ODÖRSPRAY

Neutraliserar starka lukter i hud och päls. Alun tillsammans med den hemliga sammansättning ”Agent 20” är aktiva och effektiva substanser mot odör och dålig lukt.

Vård.

KLOTÅNG

En robust klotång i två olika storlekar. Handtag i plast/gummi. Själva saxen är i rostfritt stål och har också en spärr som minskar risken att klippa för långt in på klon.

TANDKRÄM

Tandkräm med smak av biff för daglig bortsning av tänderna. Ger renare tänder och fräschare andedräkt!

TANDBORSTE

Greppvänlig dubbelsidig tandborste. För hälsosamma tänder med daglig tandborstning. Daglig tandborstning förebygger tandsten och karies. För bäst resultat, använd med en tandkräm av god kvalitet avsedd för djur.

ÖRONRENS

Öronrengöring för hundar. Rengör skonsamt öronen från smuts.

HUNDSALVA

Salva innehållande olivolja, bivax, ringblomma och vitamin B5. Utmärkt bl.a. som tassalva.

HUNDSALVA FYRA ESS

Mjukgörande tassalva somskyddar trampdynorna.
Förhindrar isbildning mellan trampdynorna och skyddar mot uttorkning (vägsalt).
En fet, vattenfri salva.

HALSKRAGE

Halskragen kallas även för tratt eller skyddskrage. Används för att hunden inte ska komma åt att bita eller slicka vid skador på kroppen. Om hunden kommer åt såret kan det förhindra läkning eller att t.ex. stygn går upp. Kragvidden är justerbar.

Finns i flera storlekar.

HALSKRAGE UPPBLÅSBAR

Hindrar hundar från att nå skador, sår eller eksem och på så vis låter skadan/såret läka bättre.
Kragen är utformad så att den skyddar skador, sår och eksem på huvud, bröst och rygg.
Låter hunden äta, sova och leka utan att störas av kragen.
Väldigt bekväm att bära.
Kragen fästs med kardborreband.
Flikar på kragen gör att hunden inte kan ta av den själv.


 

HUNDSOCKA

En lätt hundsocka perfekt för användning på snö. Sockan skyddar mot snö och salt, och även bra som skydd om tassen är skadad. Utrymmet i sockan gör att hunden fortfarande kan använda tårna och passar därför bra vid drag.
4-pack.

Finns i flera storlekar.

HUNDSKO

Kraftiga, extra hållbara anti-glid  skor med bra luftcirkulation och hög bekvämlighet. Med dessa skor läker skadade tassar mycket snabbare och risken för infektion minskas. Skorna är speciellt utformade för att skydda tassar från grusig och stenig mark, varm sand och halkiga golv.
2-pack

Finns i flera storlekar.

FÄSTINGPLOCKARE

Fästingplockare som är enkel att använda, en ögla fångar upp fästingen som sedan enkelt dras bort. Rekommenderas av läkare och veterinärer både till människor och djur.

FÄSTINGVAKT

Elektronisk fästingvakt för hund och katt. Sänder ut elektroniska ultraljudsignaler som verkar avstötande för fästingar och loppor. Kan även användas på dräktiga djur och valpar/kattungar. Fäst hänget på halsbandet med sändaren vänd mot djurets päls.

BAJSPÅSE

Tjock bajspåse av slitstark och kraftig kvalitet. Bajspåsen passar till hundar av alla storlekar och är perfekta att ha med sig på hundpromenaderna! Tillverkade av 80 % återvunnen plast. Med knythandtag. Kommer i 60-pack.

BAJSPÅSAR

Tjock bajspåse av slitstark och kraftig kvalitet. Hundpåsen passar till hundar av alla storlekar och är perfekt att ha med sig på hundpromenaderna. Utan knythandtag. Kommer om 300st i en praktisk box.

TIKSKYDD

Tikskydd i 70% akryl, 30% ull. Med hål för svansen. Justeras med kardborre samt resårband. Ficka för inlägg av papper. Tvätt 30 grader. 

Finns i flera storlekar.

KISSKYDD HANHUND

Skyddande byxor, särskilt passande för hanhundar. Medkardborreband, mjukt material, perfekt passform. Kan tvättas i 30°.

MUNKORG

Justerbar munkorg i svart nylon, underdelen är i nät för god ventilation. Dubbla karborrelås för säkerhet. Hunden kan dricka med munkorgen på.

Matplats.

MATSKÅL PICNIC

Mat- och vattenskål i plast för hund eller katt. 

MATSKÅL SAVIC

Mat- eller vattenskål i plast från Savic med en modern look. Passar perfekt till valpar, mindre hundraser och katter. Matskål med integrerad gummibotten för att stå stabilt.

MATSKÅL ROSTFRI

Klassisk rostfri matskål med gummirand för att skålen inte ska halka omkring så lätt. Skålena är mycket lätta att rengöra och stapla. Skålarna tål att diskas i diskmaskin, och ta då av gummiranden först.

Finns i flera storlekar.

MATSKÅL AMY

Dogman Matskål Amy Svart är bara en av flera fina färger vi erbjuder dig. Stilren och klassisk mat- eller vattenskål i melamin med rostfri innerskål. Gummikanten på undersidan tillsammans med skålens tyngd gör att den står stadigt. Tål att diskas i diskmaskin, men ska ej användas i mikrovågsugn.

MATSKÅL SPANIEL

Mat- och vattenskål i plast, speciellt framtagen för hundar med långa öron. Skålen är utformad så att öronen hamnar utanför skålen när de äter eller dricker.

MATSKÅL MARBLE

Mat- eller vattenskål i plast från Savic med en modern look. Passar perfekt till både hundar och katter. Matskål med integrerad gummibotten för att stå stabilt.

MATSKÅL SLOW FEED

Perfekt till hundar som behöver äta lite långsammare. Tål maskindisk.

MATBAR

Metall dogman matbar 2 skålar är en klassisk matbar med två skålar i låg modell. Skålarna är lätta att rengöra och tål att diskas i diskmaskin.

Finns i flera storlekar.

VATTENFLASKA

Smart vattenflaska och vattenskål i ett. Perfekt att ha med sig när man är på språng. Skålen fäller man enkelt ner och låtar hunden dricka ur. Passar cykelflaskhållare. Handdiskas.

Sovplats.

BÄDD

Hundbädd i konstläder med skumgummifyllning. Sval och skön för hunden, samt lätt att torka av.

Finns i två storlekar.

BÄDD

mjuk plysch
- polyester-fleece fyllning
- avtagbar kudde
- vändbar kudde
- halkfri nylon botten

FÄLL MALVA GRÅ

Tjock, härlig, fäll som kan klippas till valfri storlek och passar utmärkt till våra burar, hagar, väskor och bäddar. Tål maskintvätt. Undvik centrifugering och låt hundfällen plantorka.

                                                                  Finns i flera storlekar.

 

FÄLL GUMMERAD

Kraftig fäll av hög kvalitet med gummerad baksida. Kan tvättas i 30 grader.

Finns i flera färger och storlekar.

FILT

Mjuk och skön fleecefilt med stjärnmönster i fräsch färgskala till hund och katt. Tillverkad av 100% polyester, langetterad kant. Handtvättas i 30 grader.

Finns i flera färger.